T’expliquem…

PROGRAMACIÓ EMPORDA CATERVA DESEMBRE 2019
MAC EMPÚRIES
 
EMPÚRIES VIRTUAL
Us proposem una visita molt especial al jaciment per submergir-nos en l’antiguitat a través de la tecnologia de la realitat virtual. Un itinerari per la ciutat grega i romana,  aturant-nos als espais audiovisuals oberts al públic: l’audiovisual d’entrada i el del criptopòrtic de la domus dels mosaics. El punt culminant de la visita serà al  fòrum de la ciutat romana on podreu experimentar un autèntic viatge al passat a través de les ulleres i tauletes de realitat virtual que us permetran veure com era aquest espai durant l’època romana.
 
Dissabtes 7, 14 i 28 de desembre a les 11h
Preu: 10€ ( inclou l’entrada al jaciment i al criptopòrtic)
Menors de 8 anys, gratuït.
Sortida de les visites: Pati del centre de recepció de visitants
Durada: 1,30h
Aforament molt limitat. Imprescindible reserva prèvia
Informació i reserves al tel. 972 77 59 76 (de 8h a 15h)/  reservesempuries@gencat.cat
 
VISITA ROMANA
Iulia Domitia o Caius Aemilius, antiga habitant de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostra en aquesta divertida visita com era la seva ciutat, com es vivia i com eren les cases, carrers, places i temples. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.
 
Els dissabtes, diumenges i festius 1, 6, 7, 14, 15, i 29 de desembre
Hora: 11,30h del matí
Preu: 5€ (no inclou l’entrada al jaciment) Menors de 8 anys gratuït.                      
Idioma: català.
Imprescindible reserva prèvia, abans del divendres anterior a la visita. El MAC-Empúries es reserva el dret d’anular la visita si no s’arriba a un mínim de persones inscrites.
Informació i reserves al tel. 972 77 59 76 (de 8h a 15h)/  reservesempuries@gencat.cat
WhatsApp Image 2019-05-08 at 14.02.14
 
TALLER D’ARQUEOLOGIA
Us proposem un taller familiar que ens  convertirà en autèntics arqueòlegs.  Tot excavant descobrirem peces i objectes d’època grega i romana que ens ajudaran a entendre la història dels antics habitants d’Empúries. 
 
Data: Diumenge 8 de desembre
Hora: 11h
Durada: 1h aprox.
Edats recomanades: A partir de 5 anys
Preu: 4€ infant / acompanyants gratuït
No inclou l’entrada al jaciment pels adults.
Informació i reserves:  Tel. 972 77 59 76 ( de 8h a 15h) o al correu reservesempuries@gencat.cat
Imprescindible reserva prèvia. El MAC-Empúries es reserva el dret d’anul·lar l’activitat si no s’arriba a un mínim d’inscrits.
Empordà Caterva, taller arqueologia, MAC Empúries
Taller Arqueologia, Activitats familiars, MAC Empúries
SATURNALS: LES FESTES DE L’HIVERN
Mitologia, vida quotidiana i diversió es combinen en aquesta visita guiada a la ciutat grega i romana d’Empúries , que permetrà descobrir amb quines festes i actes els antics romans celebraven les festes de les Saturnals, dedicades al deu Saturn. Eren dies d’esbarjo, es programaven tota mena d’activitats i  les escoles estaven tancades, fins i tot els esclaus es podien permetre algunes llicències…
 
Dia: Diumenge 8 de desembre
Hora: 11,30h del matí
Preu: 5€ (menors de 8 anys gratuït). No inclou l’entrada al jaciment
Durada: 1.30h
Informació i reserves:  Tel. 972 77 59 76 o al correu reservesempuries@gencat.cat
Imprescindible reserva prèvia. El MAC-Empúries es reserva el dret anular la visita si no s’arriba a un mínim de persones inscrites.
 
TALLERS DE NADAL A EMPÚRIES
No us perdeu els tallers infantils que el MAC-Empúries ha preparat per aquest Nadal, Us proposem diferents activitats perquè els més menuts de la casa gaudeixin i es diverteixin aprenent. Cada dia els nens i nenes s’emportaran a casa una manualitat elaborada per ells, descobriran espais de la ciutat grega i romana d’Empúries i tindran un munt de sorpreses!
 
Divendres 27 de desembre: Decoracions nadalenques.
Com ja és tradicional prepararem decoració nadalenca per acabar de decorar l’arbre o altres racons de casa i descobrirem com celebraven l’arribada de l’hivern els antics habitants d’Empúries.
 
Dimarts 31 de desembre:  Gimcana Emporitana
Us proposem un joc de pistes per la ciutat grega i romana d’Empúries per descobrir els seus espais i racons. Enigmes, jocs, tallers, acció  i molta diversió, esteu a punt?
 
Dijous 2 de gener: Mòbil dels desitjos
Ens fabricarem un mòbil dels desitjos per penjar al jardí o a l’habitació, així començarem  l’any amb bon peu i amb l’esperança que ens porti un munt coses bones!
 
Divendres 3 de gener: Teatre d’ombres
S’acosta el dia més especial de l’any i no podem esperar més, per això ens avançarem preparant un teatre d’ombres per poder començar a jugar abans que passin els Reis d’Orient.
 
Preu: 4€ /sessió (podeu escollir el nombre de sessions que us convinguin)
Edat recomana: entre 5 i 10 anys
Horari: de 10h h a 13,15h
Lloc de trobada i recollida: Vestíbul del centre de recepció de visitants del MAC-Empúries
Places limitades. Cal inscripció prèvia al correu reservesempuries@gencat.cat o al telèfon
972 77 59 76 (de 8h a 15h).
 
NADAL AL MUSEU
Del 6 de desembre 2019 al 7 de gener de 2020
Resultat d'imatges de nadal al museu
 
Un any més els 26 museus de les Comarques de Girona ens unim  per impulsar la 5a edició de Nadal al Museu, que tindrà lloc del 6 de desembre al 7 de gener.
 
Com sempre us proposem un joc per fer en família, aquest any  els nens i nenes tindreu el repte de descobrir quin és l’objecte misteriós d’Empúries, i per fer-ho haureu de seguir  les pistes que un visitant molt especial  us ha deixat preparades i repartides pel jaciment i el museu…Accepteu el repte?
 
Enguany, trobareu dues novetats  importants: La primera, és la presentació d’un nou personatge,  un extraterrestre que aterra a terres gironines i no sap on és, ni com és la gent que hi viu. Així que decideix visitar els museus per descobrir les costums, les tradicions, i el passat dels que habiten el territori. I la segona novetat és un regal sorpresa que us trobareu quan hagueu descobert quin és l’objecte misteriós.
 
Més informació a nadalalmuseu.com
 
MAC ULLASTRET
TERRA D’INDIKETES
Us proposem una visita teatraltizada inclusiva: Terra d’indiketes (apta per a tots els públics, adaptada per a persones amb discapacitat visual i amb mobilitat reduïda)
 
Segle III aC. La ciutat d’Indika, orgullosa capital dels indiketes, ha arribat al seu moment de màxima esplendor. L’estany fecund que l’envolta abasteix els seus habitants d’aliments i els connecta amb el mar. Els negocis amb la veïna Emporion són pròspers, la ciutat gaudeix d’un sistema defensiu inexpugnable i els seus temples brillen a les alçades, dominant un paisatge idíl·lic. Un seguit de curiosos personatges de l’època us guiaran a través dels seus carrers i edificis, en una visita plena de sorpreses que no us deixarà indiferents, i que finalitzarà amb un brindis davant del seu museu! Visita familiar, apta per a tots els públics.
 
On
Ciutat ibèrica d’Ullastret
Hora
12:00:00
Durada
60 minuts
Preu
5€ (menors de 8 anys gratuït)
 
Reserves: macullastret.cultura@gencat.cat
 
LA MARATÓ 2019 A ULLASTRET
Emporda caterva col·laborarà amb el MAC Ullastret i el poble d’Ullastret oferint la visita Terra d’Indiketes.
 
Els recursos de La Marató 2019 impulsaran la recerca de les malaties minoritàries.
 
Enguany el MAC Ullastet conjuntament amb els veïns d’Ullastret vol col·laborar amb la Marató oferint-vos l’activitat: Indiketes d’Ullastret amb La Marató.
 
9:30h Sortida des del pàrquing de la rotonda d’Ullastret
 
Marxa familiar de 3,5km, passant per l’antic camí d’Empúries i travessant l’estany.
 
11:00h Visita teatralitzada, “Terra d’Indiketes”, en la que descobrirem, a través de 4 personatges molt curiosos, la poderosa història de la capital dels Indiketes.
 
12:00h Tastet de productes ibers
 
Tot seguit tiberi (botifarra, pinxo de conill, cabrit, recuit, fruita…) a l’esplanada del pàrquing de la ciutat ibèrica d’Ullastret.
 
14:00h Tallers ibers per la mainada.
 
Donatiu de 8€ per les malalties minoritàries!!!

PROGRAMACIÓ EMPÚRIES 

NOVEMBRE 2019

MAC EMPÚRIES

EMPÚRIES VIRTUAL

Us proposem una visita molt especial al jaciment per submergir-nos en l’antiguitat a través de la tecnologia de la realitat virtual. Un itinerari per la ciutat grega i romana,  aturant-nos als espais audiovisuals oberts al públic: l’audiovisual d’entrada i el del criptopòrtic de la domus dels mosaics. El punt culminant de la visita seran les espais públics de les dues ciutats, l’àgora i  el  fòrum, on podreu experimentar un autèntic viatge al passat a través de les ulleres de realitat virtual que us permetran veure com eren aquests espai durant l’època romana.

Dissabtes 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre les 11h

Preu: 10€ ( inclou l’entrada al jaciment i al criptopòrtic) Menors de 8 anys, gratuït.

Durada: 1,30h

Aforament molt limitat. Imprescindible reserva prèvia

VISITA ROMANA

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostren en aquesta divertida visita, com era la seva ciutat, com es vivia i com eren les cases, carrers, places, mercats i temples. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

Els dissabtes, diumenges i festius 1, 2, 9, 10, 16, 17, 23, 24 i 30 de novembre

Hora: 11,30h del matí

Preu: 5€ (no inclou l’entrada al jaciment) Menors de 8 anys gratuït.

Idioma: català.

SOM CULTURA: Els museus surten al carrer

La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona organitza a Ripoll, la tercera edició de “Els museus surten al carrer”, una mostra dels diferents tallers i activitats per famílies  per descobrir els museus de Girona. Més de 20 tallers acompanyats d’una petita exposició ens acostarà el ric patrimoni museístic de les comarques gironines.

El MAC-Empúries us proposa un taller de policromia (pintura) romana, d’11 a 13h, on pintarem una figura romana, i descobrirem que les estàtues dels antics grecs i romans no eren tant blanques com les que veiem actualment als museus. A l’antiguitat es pintaven de molts colors, igual que alguns dels edificis més importants de les ciutats. Us hi esperem!

Data: dissabte, 2 de novembre

Horari: d’11h a 15h

Lloc: Ripoll, Plaça de l’abat Oliba, 2, (davant Museu Etnogràfic de Ripoll)

Activitat gratuïta

Activitat que s’emmarca en el SOM CULTURA,  el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, organitzat pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

ROMA OCULTA 

Els rituals màgics, les supersticions i les creences religioses eren molt importats pels nostres avantpassats, que consideraven que certs objectes i rituals  podien fer fora els mals auguris i atraure la bona sort i la prosperitat. Al mateix temps se sentien atrets per les forces ocultes i fosques, i pràctiques com la interpretació dels somnis, el vudú, les malediccions o l’ús d’amulets eren molt habituals en la societat romana.

En el de setmana de Tots Sants us  convidem a visitar el jaciment d’Empúries per conèixer la seva història i els seus espais més importants, però també per endinsar-nos en les seves creences i supersticions més fascinants.

Data: Diumenge 3 de novembre

Hora: 11,30h del matí

Preu: 4€ (entrada gratuïta al jaciment) Menors de 8 anys gratuït.

Idioma: català.

MAC ULLASTRET

En motiu del SOM Cultura 2019 a la ciutat ibèrica d’Ullastret us proposem una visita teatraltizada inclusiva: Terra d’indiketes (apta per a tots els públics, adaptada per a persones amb discapacitat visual i amb mobilitat reduïda)

Segle III aC. La ciutat d’Indika, orgullosa capital dels indiketes, ha arribat al seu moment de màxima esplendor. L’estany fecund que l’envolta abasteix els seus habitants d’aliments i els connecta amb el mar. Els negocis amb la veïna Emporion són pròspers, la ciutat gaudeix d’un sistema defensiu inexpugnable i els seus temples brillen a les alçades, dominant un paisatge idíl·lic. Un seguit de curiosos personatges de l’època us guiaran a través dels seus carrers i edificis, en una visita plena de sorpreses que no us deixarà indiferents, i que finalitzarà amb un brindis davant del seu museu! Visita familiar, apta per a tots els públics.

DADES DE L’ACTIVITAT

On Ciutat ibèrica d’Ullastret
Hora 12:00:00
Durada 60 minuts
Preu 5€ (menors de 8 anys gratuït)

OCTUBRE 2019

VISITES

EMPÚRIES VIRTUAL

empuries virtual

Us proposem una visita molt especial al jaciment per submergir-nos en l’antiguitat a través de la tecnologia de la realitat virtual. Un itinerari per la ciutat grega i romana,  aturant-nos als espais audiovisuals oberts al públic: l’audiovisual d’entrada i el del criptopòrtic de la domus dels mosaics. El punt culminant de la visita serà al  fòrum de la ciutat romana on podreu experimentar un autèntic viatge al passat a través de les ulleres i tauletes de realitat virtual que us permetran veure com era aquest espai durant l’època romana.

Dissabtes i festius 5, 12, 19 i 26 d’octubre  a les 11h

Preu: 10€ ( inclou l’entrada al jaciment i al criptopòrtic)

Menors de 8 anys, gratuït.

Sortida de les visites: Pati del centre de recepció de visitants

Durada: 1,30h

Aforament molt limitat. Imprescindible reserva prèvia

Informació i reserves al tel. 972 77 59 76 (de 8h a 15h)/  reservesempuries@gencat.cat

VISITA ROMANA

WhatsApp Image 2019-05-08 at 14.02.14

Iulia Domitia, antiga habitant de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostra en aquesta divertida visita, com era la seva ciutat, com es vivia i com eren les cases, carrers, places, mercats i temples. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

Els dissabtes, diumenges i festius 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 i 27 d’octubre

Hora: 11,30h del matí

Preu: 5€ (no inclou l’entrada al jaciment) Menors de 8 anys gratuït.

Idioma: català.

Imprescindible reserva prèvia, abans del divendres anterior a la visita. El MAC-Empúries es reserva el dret d’anular la visita si no s’arriba a un mínim de persones inscrites. 

Informació i reserves al tel. 972 77 59 76 (de 8h a 15h)/  reservesempuries@gencat.cat

JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI 2019

Ciutat romana: orígens

Empúries és un jaciment emblemàtic, apareix a tots els llibres d’història com a punt de partida de la romanització de la península ibèrica, però a nivell arqueològic poc es sabia d’aquests primers moments que comprenen des de l’arribada de les tropes romanes fins a l’establiment de la ciutat d’Emporiae.

Les darreres recerques arqueològiques a diversos indrets del jaciment han aportat informació inèdita sobre aquests moments primigenis. En aquesta visita, de la mà d’un arqueòleg d’Empúries, retrocedirem als orígens de la ciutat romana per descobrir com s’articulava la ciutat, qui eren els seus habitants, i quin pes específic van tenir els habitants indígenes en el naixement de l’antiga ciutat romana d’Empúries.

Dia: Diumenge 13 d’octubre

Hora: 11,30h del matí

Preu: gratuït

Idioma: català.

Imprescindible reserva prèvia, abans del divendres anterior a la visita. El MAC-Empúries es reserva el dret d’anular la visita si no s’arriba a un mínim de persones inscrites. 

Places limitades. Informació i reserves al correu macempuries.cultura@gencat.cat

Portes obertes al MAC-Empúries

El diumenge 13 d’octubre amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2019

Horari: de 10h a 18h

TALLER D’ARQUEOLOGIA

Empordà Caterva, taller arqueologia, MAC Empúries
Taller Arqueologia, Activitats familiars, MAC Empúries

Us proposem un taller familiar que ens  convertirà en autèntics arqueòlegs.  Tot excavant descobrirem peces i objectes d’època grega i romana que ens ajudaran a entendre la història dels antics habitants d’Empúries.

Data: El diumenge 20 d’octubre

Hora: 11h ( espai ombrejat)

Durada: 1h aprox.

Edats recomanades: A partir de 5 anys

Preu: 5€ infant / acompanyants gratuït (no inclou l’entrada al jaciment pels adults, els menors tenen l’entrada gratuita) 

Informació i reserves:  Tel. 972 77 59 76 o al correu reservesempuries@gencat.cat

Imprescindible reserva prèvia. El MAC-Empúries es reserva el dret d’anul·lar l’activitat si no s’arriba a un mínim d’inscrits.

AUDIOVISUAL I 3D CRIPTOPÒRTIC DE LA DOMUS DELS MOSAICS 

El criptopòrtic de la Domus dels mosaics és un espai subterrani i cobert ubicat sota la superfície del peristil, el jardí principal d’aquesta gran casa romana que, per primera vegada, obre les portes al públic equipat amb audiovisuals i 3D. Una oportunitat única per entendre com era una gran domus romana.

Horaris:

De dilluns a divendres de 12 a 13h ( sessions a les 12h, 12.20h , i 12,40h)

Dissabtes, Diumenges i festius oberts, de 13h a 14h

Durada: 20 minuts aprox.

Preu: 1,5 € /persona (No inclou l’entrada al jaciment). Menors de 5 anys gratuït

Idiomes: Projecció en català amb traducció simultània en castellà, francès, anglès i alemany a través de l’audioguia del jaciment.  

Aforament limitat a 25 persones per sessió. 

S’ha de comprar tiquet per la  sessió del dia a les taquilles del museu en el moment d’entrar al jaciment.

Més informació al correu macempuries.cultura@gencat.cat i al telèfon 972 77 02 0

PROGRAMACIÓ EMPORDA CATERVA ESTIU 2019

MAC EMPÚRIES

1.- VISITA ROMANA

_MG_0118

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostren en aquesta divertida visita com es vivia i com eren les cases, carrers, places i temples de la seva ciutat. Una visita pensada per a tots els públics per tal de conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

Es faran cada matí de dilluns a diumenge, i s’oferiran en diversos idiomes.

De l’1 de juliol a l’11 de setembre, a les 11,30h

Dilluns, Dimecres, Divendres i Diumenge en castellà

Dimarts, Dijous i Dissabte en català

Els divendres 12, 19, 26, de juliol, i 2, 9, 16, 23 i 30 d’agost a les 11h en francès.

Horari: 11,30h / 11h en francès

Preu: 5 € (no inclou l’entrada al jaciment)

Menors de 8 anys gratuït.

Per aquestes visites no cal reserva prèvia

Més informació al telèfon 972 77 59 76  II reservesempuries@gencat.cat

2.- EMPÚRIES VIRTUAL

empuries virtual

Us proposem una visita molt especial al jaciment per submergir-nos en l’antiguitat a través de la tecnologia de la realitat virtual. Un itinerari per la ciutat grega i romana,  aturant-nos als espais audiovisuals oberts al públic i on podreu experimentar un autèntic viatge al passat a través de les ulleres i tauletes de realitat virtual que us permetran veure com eren els espais  públics de la ciutat grega i romana.

Dates i horaris

Dates:

De l’1 de juliol a l’11 de setembre, de dilluns a diumenge, a les 17h

De l’1 al 31 d’agost, dimarts, dijous i dissabte a les 11h

Horari: 11h ( agost) i 17h ( de juliol a setembre)

Idiomes: la visita es fa en català, castellà, francès i anglès simultàniament

Preu: 10€ ( inclou l’entrada al jaciment i al criptopòrtic)

Menors de 8 anys, gratuït.

Sortida de les visites: Pati del centre de recepció de visitants

Durada: 1,30h

Aforament molt limitat. Imprescindible reserva prèvia

Més informació i reserves al telèfon 972 77 59 76  II reservesempuries@gencat.cat

3.- EMPÚRIES CAP AL TARD

Visita dramatitzada que recorre els principals espais d’Empúries aprofitant la màgia i la tranquil·litat del capvespre. Descobrireu la historia i els secrets d’Empúries de la mà de curiosos personatges. Aquest any us oferim dos tipus de visita.

3.1 SALVE POPULUS 

Una visita que ens porta per la ciutat grega i romana d’Empúries. El s.I dC, durant el regnat del primer emperador Octavi August, Emporiae s’ha convertit en una pròsper centre exportador de vi. Un important comerciant de la zona, interessat per aquest auge comercial ve a fer negocis i coneix Cornèlia Procula, una patrícia romana. Ambdós repassaran la història de la ciutat, que també és la història de Grècia i Roma, en una visita on els rituals de la vida quotidiana mostraran al públic els secrets dels nostres avantpassats.

En català:

Cada dilluns I dimecres del 15  al 31 de juliol, i del 2 a l’11 de setembre.

De dilluns a dimecres del l’1 al 30 d’agost

En castellà 

Cada dijous del 1 al 30 d’agost

Horari:  juliol a les 20h;  1 a 16 agost a les 19.30h, 18 agost a 11 de setembre a les 19h

                                                                    Preu: 12€. Menors de 8 anys gratuït.

Amb reserva prèvia trucant al 972775976 de dilluns a divendres de 9h a 15h

3.2.INVICTUS

Per gaudir d’una obra de teatre ambientada a Empúries, durant el capvespre i la posta de sol.

Una visita teatralitzada per la ciutat romana d’Empúries que gira entorn a les desventures i anhels de diversos personatges. El pes d’aquesta proposta rau justament en els personatges. Al capvespre, la ciutat d’Emporiae es converteix en  teló de fons dels seus drames personals i de les seves aventures i desventures.

En finalitzar la visita s’oferirà una desgustació de mulsum (vi romà aromatitzat) 

Dates:
El divendres 19 de juliol i el dijous 25 de juliol.
Els divendres 2, 9 i 16, 23 i 30 d’agost, i 6 de setembre.

Aquesta activitat es realitza en català. 

Horari:
Juliol a les 20h;
1 a 16 agost a les 19.30h,
23 agost a 6 de setembre a les 19h
Preu: 12€. Menors de 8 anys gratuït. Amb reserva prèvia trucant al 972775976 de dilluns a divendres de 9h a 15h

3.3 LES NITS DE BACUS

Pels atrevits que vulguin endisar-se en les bacanals, els cultes mistèrics al déu Bacus

Itinerari dramatitzat que s’inicia a l’exposició temporal dedicada al déu del vi que ens portarà per diversos indrets del jaciment d’Empúries per descobrir el cicle mitològic i el culte a Bacus, les seves tradicions vinculades al vi, al teatre i a la disbauxa. El déu solia anar acompanyat d’un nombrós seguici, format per un grup heterogeni de personatges com ara mènades, bacants i faunes. Formaven una processó festiva i desenfrenada, on la música i la dansa tenien un paper protagonista. El déu i el vi inspiraven al grup un estat d’excitació gairebé dement que s’expressava amb danses extàtiques al so de la música.

A les festes anomenades bacanals, que eren per a iniciats i se celebraven de nit i en secret, s’imitava el seguici de Bacus. Es van introduir a Roma entorn del 200 aC i hi participaven les classes populars. Amb el temps van anar penetrant a les classes altes fins que el 186 aC van ser prohibides i després reglamentades, perquè s’estaven convertint en una amenaça per a l’ordre social.

S’oferirà una copa de vi durant l’itinerari.

Data: 12 de juliol a les 20h / 17 d’agost a les 20h / 18 d’agost a les 20h / 10 de setembre a les 19.30h

Preu: 12€

Activitat recomanada als majors de 18 anys. Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia trucant al 972775976 de dilluns a divendres de 9h a 15h

3.3- TALLER D’ARQUEOLOGIA

Empordà Caterva, taller arqueologia, MAC Empúries
Taller Arqueologia, Activitats familiars, MAC Empúries

Us proposem un taller familiar que ens  convertirà en autèntics arqueòlegs.  Tot excavant descobrirem peces i objectes d’època grega i romana que ens ajudaran a entendre la història dels antics habitants d’Empúries.

Data: Els diumenges 28 de juliol, 25 d’agost i 29 de setembre

Hora: 11h ( espai ombrejat)

Durada: 1h aprox.

Edats recomanades: A partir de 5 anys

Preu: 5€ infant / acompanyants gratuït

Informació i reserves:  Tel. 972 77 59 76 o al correu reservesempuries@gencat.cat

Imprescindible reserva prèvia. El MAC-Empúries es reserva el dret d’anul·lar l’activitat si no s’arriba a un mínim d’inscrits.

MAC ULLASTRET

TERRA D’INDIKETES

terra d'indiketes

A la ciutat ibèrica d’Ullastret us proposem una visita teatraltizada inclusiva: Terra d’indiketes (apta per a tots els públics, adaptada per a persones amb discapacitat visual i amb mobilitat reduïda)

Segle III aC. La ciutat d’Indika, orgullosa capital dels indiketes, ha arribat al seu moment de màxima esplendor. L’estany fecund que l’envolta abasteix els seus habitants d’aliments i els connecta amb el mar. Els negocis amb la veïna Emporion són pròspers, la ciutat gaudeix d’un sistema defensiu inexpugnable i els seus temples brillen a les alçades, dominant un paisatge idíl·lic. Un seguit de curiosos personatges de l’època us guiaran a través dels seus carrers i edificis, en una visita plena de sorpreses que no us deixarà indiferents, i que finalitzarà amb un brindis davant del seu museu! Visita familiar, apta per a tots els públics

Dates i horaris

Dates:

27 de juliol a les 19h30’, el 9 d’agost a les 19h30, 24 d’agost a les 19h30 i el 7 de setembre a les 19h30

Idioma: català

Preu: 5€ (menors de 8 anys gratuït)

Sortida de les visites: Pati del centre de recepció de visitants

Durada: 60 minuts

Imprescindible reserva prèvia trucant al 972 17 90 58

MAC GIRONA

TALLER DE JOCS

Us heu parat mai a pensar quins eren els jocs i les joguines que utilitzaven els romans fa més de 2000 anys? Ara teniu l’oportunitat de descobrir-ho tot jugant. Curses amb cèrcols, equilibris sobre les xanques, jocs de punteria, competicions de tabes i moltes sorpreses més… Veniu a jugar amb nosaltres!

 • Data: Diumenge 8 de setembre de 2019
 • Horari: 11,30 h
 • Preu: Gratuït
 • Edat: Entre 5 i 12 anys
 • Lloc: Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona

Cal reserva prèvia

Per a més informació i reserves 972 20 26 32 i macgironagalligants.cultura@gencat.cat

Visites guiades a Lladó

Visita teatralitzada

Aquest estiu s oferim una visita dinamitzada amena i divertida, per conèixer la història de Lladó, un poble amb un conjunt romànic excepcional i alhora poc conegut. Després de la visita degustarem plegats un vermut al cafè de la plaça major.

Horaris: 6 de juliol del 2019 a les 19h00

21 de juliol a les 12h

4 d’agost a les 12h

18 d’agost a les 12h

31 d’agost a les 12h

15 de setembre a les 12h i a les 18h

Preu: 6€ per persona (menors de 8 anys gratuïta)

Cal reserva prèvia trucant al 972 56 51 01 de dilluns a divendres

o al 60683220 de dilluns a diumenge de 10h a 20h

Canònica de vilabertran

Visita teatralitzada

LES NOCES DE VILABERTRAN

NOCES

Tot recorrent la Canònica i a través de l’humor i de dos personatges tant reals com entranyables, aquesta visita teatralitzada ens descobrirà un dels successos més emblemàtics de la Canònica de Vilabertran, el casament reial que va posar fi al conflicte sicilià.

Visita teatralitzada

Preu: 10€/adults i 6€/nens de 8 a 16 anys (menors de 8 anys gratuït)

Audiència: Públic general, Famílies

Horaris:

Dies:3 d’agost, 10 d’agost i 14 de setembre del 2019

Hora: 20h

Durada: 1h15’

Un cop acabada la visita es farà una degustació d’un vi dolç i carquinyolis.

Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia trucant al 972 38 75 59 (Monestir de Sant Pere de Rodes i Canònica de Vilabertran) de dilluns a diumenge de 10h a 19h

PROGRAMACIÓ EMPORDÀ CATERVA JUNY 2019

MAC EMPÚRIES

VISITA ROMANA

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostren en aquesta divertida visita com es vivia i com eren les cases, carrers, places i temples de la seva ciutat. Una visita pensada per a tots els públics per tal de conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

Dates i horaris

Els dissabtes, diumenges i festius 1, 2, 8, 9, 15, 16 22, 23, 29 i 30  de juny a les 11,30h en català

Preu: 4 € (no inclou el tiquet d’entrada al jaciment).

Menors de 8 anys gratuït.

Informació i reserves:  Tel. 972 77 59 76 o al correu reservesempuries@gencat.cat

Sortida de les visites: Punt de trobada davant les muralles de la ciutat grega

Imprescindible reserva prèvia. El MAC-Empúries es reserva el dret d’anul·lar l’activitat si no s’arriba a un mínim d’inscrits.

EMPÚRIES VIRTUAL

Us proposem una visita molt especial al jaciment per submergir-nos en l’antiguitat a través de la tecnologia de la realitat virtual. Un itinerari per la ciutat grega i romana,  aturant-nos als espais audiovisuals oberts al públic. Podreu experimentar un autèntic viatge al passat a través de les ulleres i tauletes de realitat virtual que us permetran veure com eren els principals espais públics de la ciutat: l’àgora grega i el fòrum romà.

Dates i horaris

Els dissabtes 1, 8, 22, i 29 de juny a les 11h

Preu: 10€ ( inclou l’entrada al jaciment i al criptopòrtic)

Menors de 8 anys, gratuït.

Sortida de les visites: Pati del centre de recepció de visitants

Durada: 1,30h

Aforament molt limitat. Imprescindible reserva prèvia

Informació i reserves al tel. 972 77 59 76 (de 8h a 15h)/  reservesempuries@gencat.cat

FIRA ARRELS DEL VI

Empúries i el vi

La producció i el consum de vi a Empúries i a l’Empordà s’introdueix a l’època de les colonitzacions i durant l’època grega es va consolidar com un element de prestigi. Però no va ser fins l’època romana que aquest territori va passar de ser àrea consumidora a una terra d’inversió per desenvolupar una vinya especulativa destinada a produir un excedent de vi per al comerç, sovint fins a territoris molt allunyats.

Us proposem una visita a la ciutat romana d’Empúries per descobrir racons, espais i històries relacionades amb el consum del vi a l’antiguitat i ho remullarem amb un tast de mulsum, un vi romà condimentat.

Dies: Dissabte 8 i diumenge 9 de juny

Hora: 16h de la tarda

Preu: activitat i entrada exclusiva i gratuïta, mostrant el tiquet de la Fira Arrels del Vi.                     

Idioma: es faran dos grups, un en català i un en castellà

Punt de trobada: L’entrada per aquesta visita es farà per la porta del passeig, Porta Marina.

Més informació al correu macempuries.cultura@gencat.cat

Jornades Europees d’Arqueologia 2019

Ja fa uns quants anys que França celebra amb gran èxit les Jornades Nacionals d’Arqueologia liderades per l’ INRAP ( l’Institut Nacional de Recerca Arqueològica Preventiva) amb el suport del Ministeri de Cultura. Enguany aquest esdeveniment de difusió arqueològica amplia horitzons amb la vocació de convertir-se en les Jornades Europees de l’Arqueologia, i el MAC-Empúries s’hi afegeix amb diverses activitats i una jornada de portes obertes.

Portes obertes

Dissabte 15 de juny

10h a18h

Durant tot el dia, portes obertes al jaciment, al museu i al criptopòrtic de la domus dels mosaics( dins l’horari de 13h a 14h). Accés gratuït també a les audioguies del jaciment.

Taller d’arqueologia

Us proposem un taller familiar que ens  convertirà en autèntics arqueòlegs. Tot excavant descobrirem peces i objectes d’època grega i romana que ens ajudaran a entendre la història dels antics habitants d’Empúries.

Data: dissabte 15 de juny

Hora: 11h

Durada: 1h aprox.

Edats recomanades: A partir de 5 anys

Idioma: català i castellà

Preu: activitat gratuïta

Places limitades. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 972 77 59 76 o al correu reservesempuries@gencat.cat

Solstici d’estiu

Una visita a les ciutats grega i romana d’Empúries pensada per a tota la família,  plena d’anècdotes i curiositats per descobrir amb quines festes i  rituals celebraven els romans l’arribada de l’estiu i el bon temps. Aquesta vegada us proposem passejar-nos pel jaciment a la sortida del sol, per gaudir d’aquest indret i de la bellesa que desprèn al capvespre.

Data: Dissabte 22  de juny

Horari: 8h del vespre

Preu: 4€ (inclou l’entrada al jaciment). Menors de 8 anys gratuït

Idioma: català

Punt de trobada: Punt de trobada davant la muralla grega

Amb reserva prèvia

MAC ULLASTRET

tast i ber3

A la ciutat ibèrica d’Ullastret us proposem una visita teatraltizada inclusiva: Terra d’indiketes (apta per a tots els públics, adaptada per a persones amb discapacitat visual i amb mobilitat reduïda)

Segle III aC. La ciutat d’Indika, orgullosa capital dels indiketes, ha arribat al seu moment de màxim esplendor. L’estany fecund que l’envolta abasteix els seus habitants d’aliments i els connecta amb el mar. Els negocis amb la veïna Emporion són pròspers, la ciutat gaudeix d’un sistema defensiu inexpugnable i els seus temples brillen a les alçades, dominant un paisatge idíl·lic. Un seguit de curiosos personatges de l’època us guiaran a través dels seus carrers i edificis, en una visita plena de sorpreses que no us deixarà indiferents, i que finalitzarà amb un brindis davant del seu fantàstic museu! Visita familiar, apta per a tots els públics.

Lloc: Ciutat ibèrica d’Ullastret

Hora 18:00:00

Durada 60 minuts

Preu 5€ (menors de 8 anys gratuït)

Cal reserva prèvia trucant al 972 17 90 58 o bé al correu macullastret.cultura@gencat.cat

Festival INDIKA. TAST IBER A ULLASTRET

TAST IBER2

Per cinquè any, Ullastret celebrarà el Festival Indika que comptarà amb un munt d’activitats de caràcter familiar que us aproparan a la cultura ibèrica. Enguany el Festival es celebrarà el 8 i 9 de juny de 2019.

VISITA TEATRALITZADA : DELS IBERS A L’ULLASTRET MEDIEVAL a càrrec de la companyia Emporda Caterva

 1. La vila d’Ullastret, a la frontera sud del comtat d’Empúries, enfronta una de les etapes més complicades de la seva història. En aquest context, la comtessa d’Empúries coneix a un misteriós guerrer vingut del món iber, a qui convida a recórrer els carrers del poble que, com un laberint del temps, amaguen sorpreses a cada cantonada. El retrat de tota una època. Dos mons que es troben.

Dies: : Dissabte 8 i diumenge 9 de juny

Hora: 12:00 – 13:00 h | 19:00 – 20:00 h

Lloc: Nucli històric d’Ullastret – Preu: Activitat gratuïta

FIRA ARRELS DEL VI BARCELONA

El dissabte 15 de juny a Barcelona, el jardí del Palau Robert, serà l’escenari d’Arrels del Vi BCN, La Festa de la DO Empordà. Els co-organitzadors d’Arrels del Vi BCN (la DO Empordà, Arrels del Vi i la Ruta del Vi DO Empordà), volem apropar la cultura vitivinícola empordanesa a la ciutat comtal, i ho farem amb una gran festa pensada per als amants dels excel·lents vins de la DO Empordà. Un format festiu i didàctic, que inclou un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès.

La companyia Emporda Caterva serà al jardí del Palau Robert amb dos personatges romans que animaran al públic assistent a participar a les activitats programades aquell dia.

Dia: 15 de juny

Hora: de 11h a 20H

Cànonica de Vilabertran

Visita dinamitzada: Les noces de Vilabertran

Tot recorrent la Canònica i a través de l’humor i de dos personatges tant reals com entranyables, aquesta visita teatralitzada ens descobrirà un dels successos més emblemàtics de la Canònica de Vilabertran, el casament reial que va posar fi al conflicte sicilià.

Preu: 10€/adults i 6€/nens de 8 a 16 anys (menors de 8 anys gratuït)

Audiència: Públic general, Famílies

Dia:  Dissabte, 29 de juny del 2019

Hora:  a les 19:30

Lloc:  Canònica de Santa Maria de Vilabertran. . Vilabertran

Organitza:  Patrimoni Cultural | Generalitat de Catalunya

Preu:  10.00€

Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.

Informació i reserves:

Sant Pere de Rodes :

Telèfons: 972387559 i 972194238

Correu electrònic reserves: reservesspv.acdpc@gencat.cat

WhatsApp Image 2019-05-08 at 14.02.14

18 DE MAIG

El Dia Internacional dels Museus, impulsat per l’ICOM (International council of Museums) se celebra cada 18 de maig des de l’any 1977 a tot el món. És un gran dia pels museus que planifiquen esdeveniments i activitats, es comprometen amb el públic i destaquen la importància del paper dels museus com a institucions que serveixen a la societat i al seu desenvolupament.

Una de les activitats principals de la celebració del DIM és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa que se celebra enguany el mateix dissabte 18 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals.

PROGRAMA: 

Portes obertes
10h a 24h
Durant tot el dia, portes obertes al jaciment i al museu. Accés gratuït també a les audioguies del jaciment, i a l’audiovisual del criptopòrtic dins el seu horari de visites ( de 13h a 14h).  A partir del capvespre i fins les 24h es podrà visitar lliurement la ciutat grega i el museu.

Visita virtual
18h a 20h
Itinerari amb un guia del jaciment per conèixer els espais públics de les dues ciutats: l’àgora d’Emporion i el Fòrum d’Emporiae, amb les ulleres de realitat virtual.
Activitat gratuïta amb aforament limitat.

 • Horari: es faran dues sessions a les 18h, i a les 19h
 • Punt de sortida: Centre de recepció de visitants
 • Preu: gratuït, amb aforament limitat.
 • Imprescindible reserva prèvia

Empúries al capvespre
20h a 21,30h
Una visita a la ciutat grega i romana d’Empúries plena de sorpreses, conduïda per diversos personatges que ens descobriran els racons i la història de la seva ciutat, i gaudirem amb  de  la màgia que desprèn aquest indret únic durant la posta de sol.
Activitat gratuïta amb aforament limitat.

 • Horari: 20h
 • Punt de sortida: Centre de recepció de visitants
 • Preu: gratuït, amb aforament limitat.
 • Imprescindible reserva prèvia per la visita al capvespre

La festa dels museus
A partir de les 21,30h aprox.
A la terrassa del museu celebrarem la nit dels museus oferint una copa de vi i un aperitiu als participants de la visita al capvespre i a totes aquelles persones que estiguin gaudint lliurement de la visita jaciment.

A les 22h i a les 23h els guies i arqueòlegs del jaciment faran una petita visita comentada al museu, per descobrir la peça que hem destacat aquest any, una figura femenina de bronze que es va trobar a les excavacions de la Ínsula 30 de la ciutat romana i que s’exposarà en motiu del Dia Internacional dels Museus. Podeu trobar més informació sobre la peça aqui

Cal que feu reserva prèvia per les dues sessions de la visita virtual i la visita d’Empúries al capvespre

Més informació i reserves:

Us agrairem que especifiqueu en el correu electrònic de reserva si veniu amb menors de 8 anys, i que ens deixeu un telèfon de contacte per avisar-vos de possibles canvis o incidències.

La reserva només serà efectiva si rebeu un correu de confirmació del servei de reserves del MAC-Empúries. En cas de no rebre’l poseu-vos en contacte amb el servei de reserves, per telèfon al 972 77 59 76 o bé al correu reservesempuries@gencat.cat

PROGRAMACIÓ EMPORDA CATERVA MAIG 2019

MAC EMPÚRIES

VISITA ROMANA

salve-populus_empuries_large

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostren en aquesta divertida visita com es vivia i com eren les cases, carrers, places i temples de la seva ciutat. Una visita pensada per a tots els públics per tal de conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

Dates i horaris

Els dissabtes, diumenges i festius 1, 5, 11, 12, 18, 19, 25 i 26 de maig a les 11,30h en català

Preu: 4 € (no inclou el tiquet d’entrada al jaciment).

Menors de 8 anys gratuït.

Informació i reserves:  Tel. 972 77 59 76 o al correu reservesempuries@gencat.cat

Imprescindible reserva prèvia.

EMPÚRIES VIRTUAL

empuries virtual

Us proposem una visita molt especial al jaciment per submergir-nos en l’antiguitat a través de la tecnologia de la realitat virtual. Un itinerari per la ciutat grega i romana,  aturant-nos als espais audiovisuals oberts al públic. Podreu experimentar un autèntic viatge al passat a través de les ulleres i tauletes de realitat virtual que us permetran veure com eren els principals espais públics de la ciutat: l’àgora grega i el fòrum romà.

Dates i horaris

Els dissabtes i festius  1, 11, 18 i 25 de maig a les 11h

Preu: 10€ ( inclou l’entrada al jaciment i al criptopòrtic)

Menors de 8 anys, gratuït.

Durada: 1,30h

Aforament molt limitat. Imprescindible reserva prèvia

Informació i reserves al tel. 972 77 59 76 (de 8h a 15h)/  reservesempuries@gencat.cat

XXIV TRIUMVIRAT MEDITERRANI

Dissabte 4 de maig

La fira del Triumvirat Mediterrani us permetrà reviure el passat a través de diverses activitats que ens acostaran a la vida a l’antiguitat:, visites guiades, tallers didàctics i infantils, lluita de gladiadors, tàctiques militars romanes, mostra d’oficis artesanals, passeigs en barca, espectacle de foc, tot plegat distribuït en diversos escenaris de l’Escala.

Les activitats que tindran lloc al jaciment d’Empúries són:

Tallers d’oficis i artesans romans

De 10’30h a 18’30h

Àgora de la ciutat grega d’Empúries

a càrrec del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona

Un any més el grup de reconstrucció històrica de Badalona ens traslladarà  a l’època romana per explicar-nos i fer-nos demostracions d’oficis i artesans romans, relacionats amb la vida quotidiana a les ciutats de l’Imperi.

Ludi Puerorum

De 10,30h a 13h i de 16h a 18h

Àgora de la ciutat grega d’Empúries

a càrrec del MAC-Empúries

Per descobrir l’univers lúdic romà, que abraça una gran varietat de jocs i activitats per a totes les edats i gustos. Grans i petits tindrem l’oportunitat de jugar amb alguns dels jocs dels antics habitants d’Empúries, qui vol jugar?

Spa a la romana: taller de recreació termal

A les 11h, 12,30h  i 17h

A càrrec del grup de reconstrucció històrica  Kuanum

Amb aquest taller ens endinsarem en el món de les termes per conèixer la concepció romana de la higiene i la cura personal, els perfums i els ungüents. Crearem un ungüent i ens l’aplicarem recreant  amb calor la sensació d’una terma romana (caldarium) amb procediments actuals. Ens acomiadarem amb un tast d’aigua perfumada i un brindis romà.

Taller amb aforament limitat. Durada 1 hora.

Visites romanes

20170506_Triumvirat17 (49)

A les 11h, 12h, 16,30h i 17,30h

Punt de trobada davant de les muralles de la ciutat grega.

a càrrec d’Empordà Caterva, serveis educatius del MAC-Empúries

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC, ens mostraran com era la seva ciutat, com es vivia, com eren les cases, carrers, places, mercats i temples. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

Odissea per menuts i taller de criatures mitològiques

11,30h a 13h i de 16,30h a 18h

a càrrec del MAC-Empúries

Jardins, darrera la ciutat grega

Ens endinsarem en la història d’Odisseu i l’acompanyarem  en el seu llarg viatge per la Mediterrània, ple de perills, aventures i criatures extraordinàries. Seguidament farem un taller per crear els nostres propis i meravellosos personatges mitològics.

Empúries virtual

De 13h a 14h al Fòrum, ciutat romana

De 17,30h a 18,30h a l’Àgora, ciutat grega

a càrrec d’Empordà Caterva, serveis educatius del MAC-Empúries

Experimenteu un autèntic viatge al passat a través de les ulleres i tauletes de realitat virtual que us permetran veure com eren els espais públics de les dues ciutats a l’antiguitat: el fòrum de la ciutat romana i  un nou punt recentment incorporat a l’itinerari, l’àgora de la ciutat grega.

Legio

Durant el matí, ciutat grega i romana

A càrrec de la Legió V Macedònica de Blanes

Els legionaris d’aquest grup de reconstrucció històrica, faran un recorregut per diversos espais de la ciutat grega i romana per mostrar-nos diverses tècniques d’atac i defensa de les legions romanes.

Audiovisual del criptopòrtic de la Domus del mosaics

D’11h a 13,40h i de 17,30h a 18h

Domus dels mosaics de la ciutat romana d’Empúries

El criptopòrtic de la Domus dels mosaics és un espai subterrani ubicat sota la superfície del jardí.  A través dels diferents equipaments audiovisuals i 3D, podreu conèixer com era la vida en una gran domus romana.

Durada dels passis: 20 minuts

DIA INTERNACIONAL, I NIT DELS MUSEUS

18 de maig

Celebrem el gran dia dels museus amb una jornada de portes obertes i diverses activitats gratuïtes que s’allargaran fins la nit.

10h a 24h  

Durant tot el dia, portes obertes al jaciment i  al museu

18h a 20h

Visita Virtual al jaciment per conèixer els espais públics de les dues ciutats, l’àgora d’Emporion, i el Fòrum d’Emporiae,  amb les ulleres de realitat virtual. Es faran dues sessions a les 18h, i a les 19h.

Activitat gratuïta amb aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia

20h a 21,30h

Espectacle Emporiae. Visita dramatitzada.

Visita vespertina al jaciment per gaudir d’Empúries i la seva història durant la posta de sol.  En acabar i fins les 24h, s’oferirà una copa de vi i música a la terrassa del museu.

Activitats gratuïtes amb aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia per la visita vespertina.

LES ACTIVITATS DE LA VISITA EMPURIES VIRTUAL A LES 18H I A LES 19H I LA VISITA VESPERTINA LES DUU A TERME EMPORDA CATERVA I SÓN GRATUITES

Imprescindible reserva prèvia per les dues sessions de la visita virtual i la visita vespertina

Informació i reserves al tel. 972 77 59 76 (de 8h a 15h)/  reservesempuries@gencat.cat

SANT PERE DE RODES

Sisena edició pujada Sant Pere de rodes.

Data: 5 de maig

Un cop més podreu pujar fins al monestir sortint des de un grapat de pobles de la zona. Els caminants arribaran simultàniament al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, que viurà una jornada festiva amb arrossada popular, portes obertes i activitats gratuïtes.

10h – 12.30h

Arribada i rebuda dels participants

Segellada de credencials

Esmorzar per als inscrits

Animació a càrrec d’Empordà Caterva (dos personatges que van viure a l’antic barri de Santa Helena sortiran a rebre els participants per explicar-los-hi com era el lloc on vivien i mostrar-los-hi l’església de Santa Helena.

Sant Pere de Rodes

12.30h

Cercavila fins al monestir

12.45h

Distinció especial als participants de totes les pujades del 2014 al 2019

13h

Sardanes a càrrec de la cobla Rossinyolets de Castelló d’Empúries

14h

Arrossada popular als horts del monestir (preu 15 €)

Preu: 

Inscripció i esmorzar 4 € / Dinar – Arrossada popular 15 € / Inscripció, esmorzar i dinar 17

EMPÚRIES: VISITA ROMANA CAPS DE SETMANA 

⚱️ Empúries ⚱️ Cada dissabte, diumenge i festius fem la visita romana a les 11h30. No t’ho deixis perdre!

Preu: 4,00€ (menors de 8 anys gratuïta) + 5,50€ entrada al jaciment (menors de 16 anys gratuïta).

Apunta’t! 👇
Cal reserva prèvia trucant al 972 775976 o enviant un correu a: reservesempuries@gencat.cat